Abura Cosmetics x Enfait Magazine

Abura Cosmetics x Enfait Magazine

Met veel voordelen is een body oil nu hetgeen waar we naar verlangen

Body oil vond ik lekker, maar ik had geen idee wat de precieze voordelen eigenlijk allemaal zijn. Met de schoonheidsidealen die we hebben en de steeds natuurlijkere aanpak omdat we het liefst au naturel verouderen, blijkt het een verdomd onmisbaar goedje.

Want tijdens mijn cupping en bindweefselmassage blijkt body oil niet aan te slepen. Ook voor mijn nieuwste aanwinst, een Gua Sha steen, is een face oil onmisbaar. Want al deze manieren om de huid te laten stralen, vragen om een beetje olie. De boel moet wel lekker glijden toch?

Natuurlijke body oil

Niet zo gek dat we huidoliën steeds vaker voorbij zien komen. Er wordt meer waarde gehecht aan groen en natuurlijk en daar wordt huidverzorging op aangepast. Je huid absorbeert veel, daar worden we ons steeds bewuster van.

Zo lanceerde Abura Cosmetics onlangs rijke nourishing & moisturizing body oils. Natuurlijke lichaamsoliën die de huid hydrateren, verstevigen, verzorgen én laten stralen. De olie trekt snel in, smeert fijn en voelt heerlijk aan op de huid. Ze zijn rijk aan vitamine A, B en E die de huidelasticiteit verbeteren en het huideigen collageen een boost geven. Waardevolle vetzuren houden de huid gezond, zacht en gehydrateerd.

abura-body-oils

De huid hydrateren

Vooral als je een droge huid hebt, is het gebruik van een body oil na het douchen geen overbodige luxe. De meeste oliën trekken snel in, maar zorgen wel dat dat droge en trekkerige gevoel snel verdwijnt. Zeker in de zomer is dat een fijn gevoel.

Makkelijker masseren

Over een fijn gevoel gesproken: een massage is toch wel de ultieme manier om te ontspannen. Zonder olie, geen massage. Het is wel zo fijn als de olie dan meteen lekker ruikt, de huid voedt en laat stralen.

Cupping en de doorbloeding stimuleren

Voor een gladde, strakke en stralende huid weten steeds meer mensen dat het enorm belangrijk is om het bindweefsel te masseren waardoor alles kan stromen. Zo worden afvalstoffen beter afgevoerd en ervaar je minder verklevingen.

Inmiddels heb ik steevast bij iedere douchebeurt een massagehandschoen en een cupje en dat glijdt toch lekkerder met een olie. Onmisbaar dus!